Emmys jordgubbssylt


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: burkar
Instruktioner
  1. Rengör burkarna genom att lägga dem i ugnen på 125°C i 10 minuter.
  2. Skölj och rensa jordgubbarna. Snitta upp vaniljstången.
  3. Lägg jordgubbar, vaniljstång, citron och socker i en gryta. Koka upp och låt sjuda på medelhög värme i ca 30 minuter.
  4. Prova om sylten är klar genom att klicka ut en tesked sylt på ett fat, låt svalna och drag sedan fingret genom sylten. Flyter den ihop så är den inte färdig, är den fast så är den klar. Om du har en termometer så kan du tempo sylten, 105°C ska den nå.
  5. Häll över sylten på varma, väl rengjorda burkar och skruva genast åt locket.
  6. Förvara sylten svalt och mörkt, gärna i ett skafferi. Går även att frysa.

emmys-jordgubbssylt-bred