Lammfärsfylld aubergine

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Värm grillen i ugnen till 225 grader. Halvera auberginerna, salta och låt dra en stund. Skölj av och ställ in i ugnen tills de blir mjuka, cirka 20 minuter.
  2. Gröp ur mitten med hjälp av en vass kniv och sked. Tärna det urgröpta köttet. Hacka löken fint och bryn i olivolja i en stekpanna tillsammans med det urgröpta aubergineköttet, lammfärs och vitlök. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek, basilika, salt och peppar.
  3. Fyll auberginerna, strö över feta och toppa med några tomater. Grädda i 200 grader. När fetaosten smält och fått lite färg, efter cirka 10-15 min, är det klart. Dekorera med färska örter och servera omgående.