Lammfärsfylld aubergine
Ingredienser
- 4st aubergine
- salt
- 1st gullök (ar)finhackad
- Olivolja
- 500gram lammfärs
- 2-3klyftor vitlök (ar)
- 2msk tomatpuré
- 0,5-1tsk sambal oelek
- 1krk basilikafärsk, strimlad
- svartpeppar
- 150gram fetaosttärnad
- 8-12st tomat (er)cocktail
- färska örtert.ex. basilika
Portioner:
Instruktioner
- Värm grillen i ugnen till 225 grader. Halvera auberginerna, salta och låt dra en stund. Skölj av och ställ in i ugnen tills de blir mjuka, cirka 20 minuter.
- Gröp ur mitten med hjälp av en vass kniv och sked. Tärna det urgröpta köttet. Hacka löken fint och bryn i olivolja i en stekpanna tillsammans med det urgröpta aubergineköttet, lammfärs och vitlök. Smaksätt med tomatpuré, sambal oelek, basilika, salt och peppar.
- Fyll auberginerna, strö över feta och toppa med några tomater. Grädda i 200 grader. När fetaosten smält och fått lite färg, efter cirka 10-15 min, är det klart. Dekorera med färska örter och servera omgående.