Sparris med nötig hollandaise, pocherat ägg och salviasmör

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Det brynta smöret i denna hollandaise ger en lite nötig smak. Försvinnande gott!
Ingredienser
Hollandaise
Pocherat ägg
Salviasmör
Sparris
Portioner: port
Instruktioner
Hollandaise
  1. Bryn smöret i en kastrull, häll av och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt.
Pocherat ägg
  1. Koka upp vatten. Stäng av plattan precis när det börjar koka och tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en kopp. Lägg en sked i vattnet och rör upp en virvel med den. Häll sedan i ägget så håller det ihop. Om det inte gör det kan man hjälpa till med skeden.
  2. Låt ägget ligga i vattnet ett tag, ca 4 min. Ta upp ägget med en hålslev. Gulan ska vara lite krämig i konsistensen.
Salviasmör
  1. Bryn smör och salvia i en kastrull på svag värme tills smöret blivit gyllenbrunt och håll det varmt.
Sparris
  1. Ta bort den nedre hårda delen på sparrisen. Koka ca 2 min i lättsaltat vatten. Lägg upp direkt på fat. Klicka såsen på sparrisen, toppa med äggen, nötter och ringla över salviasmöret.

sparris-m-notig-hollandaise-pocherat-agg-o-salviasmor-bred