Laxceviche med äpple, pepparrotskräm och kavring
Ingredienser
- 300g kallrökt lax
- 1st äpple (n)grönt
- 1st röd lök
- 1msk citron (er)saften
- 0,5krk gräslökhackad
- 2skivor kavringsmulad
- smör
Pepparrotskräm
- 2dl creme fraiche
- 3msk pepparrotriven
- 0,5tsk honung
- salt
Portioner: st
Instruktioner
- Tärna laxen. Kärna ur, skala och tärna äpplet. Finhacka löken. Blanda lax, äpple och lök med citronsaft. Lägg i gräslök och blanda väl. Fördela salladen i små glas.
- Stek brödsmulorna krispiga i smör i en stekpanna.
Pepparrotskräm
- Blanda alla ingredienser till en kräm. Lägg en klick i varje glas. Toppa med brödsmulorna.