Vietnamesiska vårrullar

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Vårrullar
Fyllning
Jordnötssås
Sojasås
Chili- och ingefärasås
Portioner: port
Instruktioner
Jordnötssås
 1. Rör ihop allt utan det heta vattnet. Tillsätt lite vatten i taget tills du får den konsistensen du vill ha på dippsåsen. Den ska vara ganska tjock så att det lätt fastnar på vårrullen när man dippar.
Sojasås
 1. Rör ihop allt utan sesamfrön. Toppa med de rostade sesamfröna.
Chili- och ingefärasås
 1. Rör ihop allt utan det heta vattnet. Tillsätt lite vatten i taget tills du får den konsistensen du vill ha på dippsåsen.
Vårrullar
 1. Skala och strimla alla hela grönsaker i tunna stavar. Skölj sjögräsnudlarna enligt förpackningen. Halvera räkorna på längden.
 2. Häll varmt vatten i en stor stekpanna eller annat brett fat. Doppa ett rispapper i taget i 15-20 sek. Det ska fortfarande vara lite stelt då du lyfter det, det mjuknar snabbt. Lägg det på en fuktig handduk med mönstrade ytan upp.
 3. Lägg ut tre räkhalvor, mynta och koriander på ena sidan av pappret. Fyll ett salladsblad med lite nudlar och grönsaker. Lägg på rullen bredvid räkorna. Se till att rullen inte är för fylld.
 4. Rulla ihop. Peta in fyllningen med fingrarna om den är utanför rullen. Rispappret klistrar ihop sig när du rullar, så du behöver inget annat för att fästa ihop den.
 5. Servera dem hela eller delade på mitten tillsammans med dippsåserna.