Potatissallad med vaxbönor och ansjovis
Ingredienser
- 1kg färskpotatiskokt
- 300gram vaxbönor
- 3st gullök (ar)gärna färsk i knippe
- 125gram ansjovis
- 1dl vitt vintorrt
- 1msk vitvinsvinäger
- 0,5dl Olivolja
- 1tsk gourmetsalt
- 1nypa peppar
- 1knp dill
- dragonnågra kvistar
Portioner:
Instruktioner
- Skär potatisen i klyftor när den svalnat. Ansa och koka vaxbönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Kyl av i kallt rinnande vatten. Ansa och skiva löken, använd även blasten. Skär ansjovisen i bitar.
- Varva potatis, vaxbönor, lök och ansjovis på ett fat eller i en skål. Rör ihop vin, vinäger och olja. Häll den över salladen och krydda med salt och peppar. Strö över repad dill och dragon.