Lussekaka med saffran och apelsin

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Kakan
Glasyr
Tillbehör
Portioner: st, ca
Instruktioner
Kakan
  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda saffran och rom i en skål med 1 tesked socker. Låt stå och dra i 30 minuter.
  3. Vispa socker och ägg i en stor skål tills de blir fluffigt. Lägg i blandningen med saffran och rör om.
  4. Smält smöret och häll i smeten.
  5. Pressa apelsinen och riv skalet. Tillsätt i smeten.
  6. Blanda mjölet och bakpulvret i en skål. Tillsätt till smeten.
  7. Häll smeten i en smord form eller med bakplåtspapper i. Grädda i ugnen i ca 25 minuter. Känn med en sticka när kakan är klar. Stickan ska vara torr.
Glasyr
  1. Blanda apelsinsaften med florsockret. Häll över kakan och toppa med mandel.
  2. Skär sedan kakan i olika former med hjälp av t.ex. pepparkaksformar. Pudra florsocker över. Servera.