Apelsinparfait med granatäpple- & tranbärssås

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Tranbären kan bytas ut mot lingon som påminner om tranbär i smaken.
Ingredienser
Parfait
Granatäpple och tranbärssås
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Blanda i apelsinskal och juice. Vispa grädden. Blanda den med äggvispet. Skölj en kak, bröd eller parfaitform (ca 1,5 l) med kallt vatten. Häll smeten i formen och täck med plastfolie. Ställ in i frysen minst 6-8 timmar.
  2. Blanda tranbär, socker och apelsinjuice i en kastrull och låt koka på svag värme i ca 15 min tills det tjocknat lite. Sila sedan bort skal och klumpar. Låt svalna. Tillsätt granatäpplekärnorna i tranbärssåsen.
  3. Tag ut parfaiten ur frysen och låt stå i kylen ca 30 min. Skölj utsidan av formen med varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett serveringsfat. Häll upp såsen runt parfaiten. Dekorera med rivet limeskal.