Paj med vårlök, senap, skinka & västerbottenost
Ingredienser
- 1pkt mördegfärdig, kyld
- 300gram potatis (ar)små
- 1,25dl grädde
- 100gram västerbottenost
- 2msk senapgrovkornig, söt
- 6skivor skinka
- 1-2knp salladslöktrimmas och halveras på längden
Portioner:
Instruktioner
- Koka upp potatisen och låt den sjuda i 15 minuter eller tills de är mjuka. Rinn av väl och ställ dem åt sidan tills de svalnat.
- Värm ugnen till 200 grader. Lyft försiktigt ut mördegen ur paketet och placera den i en ugnssäker form. Tryck varsamt ut degen mot kanterna utan att degen går sönder. Skär bort överskottet och nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
- Skär potatisen i 1/2 cm tunna skivor och fördela dem i pajskalet. Vispa ägg, grädde, ost och senap i en skål och krydda med salt och peppar efter smak. Lägg skinkan och sedan vårlöken ovanpå potatisen.
- Häll över äggsmeten och grädda i 15 minuter tills fyllningen stannat. Låt stå i 5 minuter före servering.