Svampfylld rund squash
Ingredienser
- 4st squashsmå, runda
- 300g svampvalfri sort
- 3st schalottenlök (ar)
- 2st vitlöksklyfta (or)
- smör ev. oljatill stekning
- 2msk madeira(valfritt)
- 1dl creme fraiche
- 1tsk dijonsenap
- 1tsk viltkrydda
- svartpepparnymald
- salt
- 2dl riskokt
- 1dl parmesanfärskriven
Portioner: port.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Fräs lök och svamp i smör och olja. Låt vätskan koka in och tillsätt sedan madeira, creme fraiche, senap ochviltkrydda. Smaka av med peppar och salt. Blanda i riset.
- Halvera zucchinin. Skeda bort kärnorna. Lägg svampstuvningen på zucchinihalvorna, strö över parmesanosten. Ugnsbaka i 25-30 minuter