Kenneths squashplättar


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Tzatziki
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Börja med tsatzikin. Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska det går. En potatispress funkar jättebra till detta om du har en sådan. Blanda med de övriga ingredienserna i en skål och låt den stå och dra medan du gör plättarna.
  2. Pressa vattnet ur den grovrivna squashen (se ovan).
  3. Blanda alla ingredienser utom olivoljan. Ta eventuellt lite mer ströbröd om smeten är lös. Smeten ska vara ganska fast.
  4. Hetta upp rikligt med olja i en fritös eller stekpanna. Forma plättar av smeten och lägg i oljan. Fritera tills gyllenbruna eller stek ca 2-3 min per sida.
  5. Ju tunnare plättar desto snabbare tillagning. Servera med tzatzikin.