Kenneths squashplättar
Ingredienser
Tzatziki
- 1st squash
- 5dl turkisk yoghurt
- 2-3klyftor vitlök (ar)pressade
- 0,5tsk salt
- 1tsk Olivolja
Portioner: stycken
Instruktioner
- Börja med tsatzikin. Lägg den rivna squashen i ett durkslag och pressa ur så mycket vätska det går. En potatispress funkar jättebra till detta om du har en sådan. Blanda med de övriga ingredienserna i en skål och låt den stå och dra medan du gör plättarna.
- Pressa vattnet ur den grovrivna squashen (se ovan).
- Blanda alla ingredienser utom olivoljan. Ta eventuellt lite mer ströbröd om smeten är lös. Smeten ska vara ganska fast.
- Hetta upp rikligt med olja i en fritös eller stekpanna. Forma plättar av smeten och lägg i oljan. Fritera tills gyllenbruna eller stek ca 2-3 min per sida.
- Ju tunnare plättar desto snabbare tillagning. Servera med tzatzikin.