Jörgens vita sparris med beurre blanc och knaperstekt bacon
Ingredienser
Beurre blanc
- 200g smör
- 2st schalottenlök (ar)
- 1dl vitt vin
- 2msk vitvinsvinäger
- 2st vitpepparkorn
- 1msk citron (er)saften
- salt
Portioner: portioner
Instruktioner
- Skala sparrisen från strax under toppen och neråt. Koka upp vatten med salt, socker och citron och lägg ner sparrisen och sparrisskalet och låt sjuda i 8-10 minuter. Ta upp sparrisen när den fortfarande har tuggmotstånd och låt rinna av.
- Stek baconet tills det är knaperstekt. Bryt i mindre bitar.
Beurre blanc
- Hacka löken. Koka upp vitt vin och vitvinsvinäger ihop med löken och vitpepparkorn. Koka ihop till hälften (ca 5 min). Sila bort lök och peppar. Mixa ner smöret med en stavmixer och smaka av med salt och peppar och ev. lite citronsaft.
- Lägg sparrisen på en tallrik och ringla över såsen och toppa med bacon och persilja. Servera.