Sparrissoppa med parmachips & oststänger


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Till servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Skala sparrisen och skär upp den i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg parmaskivorna på en plåt och grilla dem i ugnen tills de blir krispiga. Kavla ut smördegsplattorna lite på lätt mjölat underlag. Pensla med äggula strö sedan över osten och några nypor salt. Dela varje platta i 7 delar. Skruva stängerna lite grann. Lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Passa så de inte blir brända!
  4. Servera soppan i skålar med sparrisknopparna och parmesanchipsen som garnityr och oststängerna vid sidan om.