Rostad rotselleri med majonnäs, ägg och nötter
Ingredienser
- 1st rotselleri
- 50g smör
- 0,5dl parmesanriven
- 2st ägg
- hasselnöttergrovhackade
- krasse
- salt
- peppar
Majonnäs
- 1st äggula (or)
- 0,5msk vitvinsvinäger
- 0,5tsk dijonsenap
- 1dl rapsolja
Portioner: portioner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skrubba rotsellerin. Skär bort rötterna och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och klicka på smör. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 40 minuter eller tills det är mjuka och fått fin färg. Vänd rotsellerin efter halva tiden.
- Koka äggen löskokta och halvera.
- Vispa ägg, senap och vinäger i en skål. Tillsätt oljan lite i taget under ständig vispning. Rosta nötterna i en torr stekpanna och grovhacka. Toppa rotsellerin med majonnäs, ägg, och parmesan. Dekorera med nötter och krasse.