Äppelmuffins med crunch

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Crunch/smuldeg
Muffins
Glasyr
Portioner: st
Instruktioner
  1. Sätt igen på 220°C. Smöra en muffinsform eller ställ ut muffinsformar på en plåt.
  2. Blanda socker, mjöl , kanel och salt i en skål. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg.
  3. Vispa socker, ägg och smör pösigt. Tillsätt mjölken och blanda runt. Blanda de torra ingredienserna. Häll i smeten och blanda ordentligt.
  4. Skölj, skala och hacka 2,5 st av äpplena. Blanda i smeten. Häll smeten i formarna. Toppa med smuldegen. Klyfta den sparade äpplehalvan och halvera klyftorna. Lägg en klyfta på varje muffins. Grädda i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
  5. Blanda florsocker och mjölk. Ringla över muffisen.