Klassisk morotskaka
Ingredienser
Kakan
- 3st ägg
- 3dl strösocker
- 3dl vetemjöl
- 1tsk vaniljsocker
- 3tsk bakpulver
- 2tsk kanel
- 1tsk kardemumma
- 1tsk ingefärariven
- 1krm salt
- 1,5dl solrosolja
- 4,5dl morötterrivna
Frosting
- 60gram smörrumstempererat
- 4dl florsocker
- 1tsk vaniljsocker
- 1st limeskalet
- 100gram philadelphiaost
Portioner: bit
Instruktioner
Kakan
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggblandningen. Tillsätt solrosolja och rivna morötter.
- Häll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i ca. 55 minuter. Känn om kakan är klar med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över morotskakan. Dekorera med rivna morötter och citronmeliss.