Golden milk paste
| 
            
 | 
                                
             
         | 
                    
        Ingredienser    
                
        Golden milk    
                - 0,5-1tsk golden paste
 - 2dl mandelmjölkosötad, alt kokosmjölk
 - 1tsk oljakokos-, sesam- eller mandel-
 - 0,5tsk kardemummakärnormald eller mortlad
 - 1tsk vaniljpulver
 - 1tsk kanelmalen
 - 0,25tsk svartpepparkornmald eller mortlad
 - honungeller annan sötning, valfritt efter tycke och smak
 
        
    Portioner: sats
    
                
        Instruktioner    
                
        Golden Paste    
                - Skala ingefäran och gurkmejan och kör i en mixer eller riv dem fint. Koka upp alla ingredienserna och låt sjuda på svag värme i 6-8 minuter tills det blir en pasta.
 - Låt svalna och förvara i kylskåp i 1-2 veckor. Pastan räcker till flera glas golden milk. Dessutom är den perfekt att använda i matlagning då den sätter smak och färg till grytor, wok, soppor eller smoothien.
 
        Golden milk    
                - Värm mjölken försiktigt på spisen och vispa ner en tsk golden pasta.
 - Rör om och smaka av med kryddor och eventuell sötning efter vad du föredrar.
 - Om du kokar en större mängd kan du låta den svalna och förvara den i en glasflaska i kylen. Går lika bra att avnjutas kall
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
