Golden milk paste

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Golden milk är den senaste trenddrycken från USA. Den innehåller gurkmeja, som sägs ha antiinflammatoriska egenskaper och en rad andra hälsofördelar. En sak att tänka på när du använder gurkmeja i din kost är att den aktiva ingrediensen i gurkmeja, curcumin, behöver lite hjälp för att kunna absorberas i våra kroppar. Om den konsumeras ensam, metaboliseras gurkmejan snabbt ut ur kroppen utan att absorberas. Studier har visat att den aktiva ingrediensen i svartpeppar, som kallas piperin, ökar biotillgängligheten av curcumin. Curcumin är också fettlösliga, vilket innebär att det behöver lite hälsosamt fett för att kunna absorberas i kroppen.
Ingredienser
Golden paste
Golden milk
Portioner: sats
Instruktioner
Golden Paste
  1. Skala ingefäran och gurkmejan och kör i en mixer eller riv dem fint. Koka upp alla ingredienserna och låt sjuda på svag värme i 6-8 minuter tills det blir en pasta.
  2. Låt svalna och förvara i kylskåp i 1-2 veckor. Pastan räcker till flera glas golden milk. Dessutom är den perfekt att använda i matlagning då den sätter smak och färg till grytor, wok, soppor eller smoothien.
Golden milk
  1. Värm mjölken försiktigt på spisen och vispa ner en tsk golden pasta.
  2. Rör om och smaka av med kryddor och eventuell sötning efter vad du föredrar.
  3. Om du kokar en större mängd kan du låta den svalna och förvara den i en glasflaska i kylen. Går lika bra att avnjutas kall