Golden milk paste
|
Ingredienser
Golden milk
- 0,5-1tsk golden paste
- 2dl mandelmjölkosötad, alt kokosmjölk
- 1tsk oljakokos-, sesam- eller mandel-
- 0,5tsk kardemummakärnormald eller mortlad
- 1tsk vaniljpulver
- 1tsk kanelmalen
- 0,25tsk svartpepparkornmald eller mortlad
- honungeller annan sötning, valfritt efter tycke och smak
Portioner: sats
Instruktioner
Golden Paste
- Skala ingefäran och gurkmejan och kör i en mixer eller riv dem fint. Koka upp alla ingredienserna och låt sjuda på svag värme i 6-8 minuter tills det blir en pasta.
- Låt svalna och förvara i kylskåp i 1-2 veckor. Pastan räcker till flera glas golden milk. Dessutom är den perfekt att använda i matlagning då den sätter smak och färg till grytor, wok, soppor eller smoothien.
Golden milk
- Värm mjölken försiktigt på spisen och vispa ner en tsk golden pasta.
- Rör om och smaka av med kryddor och eventuell sötning efter vad du föredrar.
- Om du kokar en större mängd kan du låta den svalna och förvara den i en glasflaska i kylen. Går lika bra att avnjutas kall