Krispiga grönsaker med asiatisk dressing
Ingredienser
- 100g vitkål
- 100g rödkål
- 4st morötter
- 2st rödbeta (or)
- 0,5st kålrot
- 1st palsternacka (or)
- 1krk koriander
Dressing
- 4st vitlöksklyfta (or)
- 60g smör
- 2dl lönnsirap
- 4msk socker
- 6msk apelsin (er)saft
- 4tsk soja japansk
- 2msk vitvinsvinäger
- 2msk ingefärariven
Portioner: portioner
Instruktioner
- Skala och strimla kålen och rotsakerna. Lägg i en skål med vatten (lägg helst rödbetorna i en egen skål så att de inte färgar av sig). Låt stå i kylskåpet minst 30 minuter så att de bli krispiga. Häll av vattnet och låt rinna av. Lägg alla grönsaker i en skål och blanda runt.
- Finhacka vitlöken. Koka den mjuk med smöret i en kastrull på medelvärme ca 5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Låt svalna. Häll dressingen över rotsakerna. Klipp över koriander och blanda runt. Toppa med koriander.