Foliebakad lax med citronmeliss, basilika & limesmör
        Ingredienser    
                - 4st laxfiléerutan skinn
- 60gram smörrumstempererat
- 0,5tsk strösocker
- 1st limeskalet
- 0,5st limesaften
- 1krk citronmeliss
- 1krk basilika
- 1-2tsk salt
- 0,5tsk vitpeppar
- 4ark aluminiumfolie
        Snabb vitvinssås    
                - 2msk smör
- 1st buljongtärningfisk-
- 3dl vitt vin
- 2dl grädde
- 2msk maizenaredningca
        Tillbehör    
                - 250g sparrisgrön
- potatis (ar)gärna färsk, eller
- ris
        
    Portioner: 
    
                
        Instruktioner    
                - Tänd grillen eller sätt på ugnen på 200 grader.
- Lägg smöret i en bunke, blanda i socker, skal och saft från limen.
- Riv folie i bitar 30x25 cm. Lägg citronmeliss och basilika i botten på folien. Lägg sedan på laxen. Salta och peppra. Fördela limesmöret över laxen. Knyckla ihop folien till påsar.
- Lägg påsarna på grillen eller i en ugnsform och stek i ca 20-30 min.
        Vitvinssås    
                - Smält smöret i en kastrull. Smula ner buljongtärningen.
- Tillsätt vinet och låt koka ihop några minuter. Tillsätt grädden och red av med maizenaredningen.
        Tillbehör    
                - Skär av det nedersta av sparrisen och koka lätt eller grilla/stek några minuter.
- Servera med sparris, sås och ris eller nypotatis.


 
     
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	
