Fetaostfylld aubergine
Ingredienser
- 4st aubergine
- salt
- 1st gullök (ar)
- 4msk Olivolja
- 250gram fetaost
- 0,5dl basilikafärsk
- 2-3klyftor vitlök (ar)
- svartpeppar
Portioner:
Instruktioner
- Värm grillen till 225 grader. Halvera äggplantorna och gröp ur dem, salta dem lite och grilla väl på bägge sidor i ungefär 20 minuter.
- Hacka löken fint och bryn i lite olja i stekpanna tillsammans med det urgröpta hackade aubergineköttet. Tärna fetaosten, hacka basilikan, pressa vitlöken och blanda med löken och aubergineköttet, olivoljan och lite nymalen svartpeppar i en skål. Lägg fyllningen i äggplantorna som sedan placeras i en smord ugnsfast form. Grädda i ugnen i 200 grader.
- Auberginerna är klara när fetaosten smält och ser solbränd ut efter 10–15 minuter. Servera omgående.