Frästa morötter & kantareller med dragonvinaigrett
Ingredienser
- 600gram moröttergärna små i olika färger
- 600gram kantareller
- 4msk Olivolja
- 2tsk strösocker
- 2msk smör
- 1tsk salt
Vinägrett
- 3msk dragonfinhackad
- 0,5dl Olivolja
- 2msk citron (er)pressad
- 1msk honungflytande
- 1tsk salt
Portioner:
Instruktioner
- Vinägrett: Blanda dragon, olja, citronsaft, honung och salt.
- Ansa morötter och kantareller. Dela grövre exemplar på längden. Stek morötterna i 2 msk olja i en stekpanna 4–6 min eller tills de är genommjuka med tuggmotstånd. Tillsätt sockret och stek ytterligare 1 minut. Lägg morötterna på ett fat.
- Bryn kantarellerna i 2 msk olja och smör tills de fått fin färg. Krydda med salt. Strö kantarellerna över morötterna och ringla på vinägretten.