Bananbröd utan tillsatt socker
Ingredienser
- 5st banan (er)mogna
- 50g smörsmält
- 2st ägg
- 2dl havregryn
- 4dl vetemjöl
- 2tsk bakpulver
- 1dl nöttert.ex. valnötter eller mandlar, hackade
- 1st banan (er)till dekoration
Portioner: bröd
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mosa bananerna med en gaffel. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
- Blanda de torra ingredienserna utom nötterna i en skål.
- Vänd ner de mosade bananerna, det smälta smöret och knäck ner äggen. Rör runt tills du har en jämn smet. Hacka nötterna och rör i.
- Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Häll i smeten. Skala och dela en banan längs med. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme tills kakan fått fin färg. Känn efter med en sticka så den är klar i mitten. Låt svalna och skär i skivor.