Bananbröd utan tillsatt socker

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 14
Betyg: 4.14
You:
Rate this recipe!
Här ska det absolut vara mogna bananer så detta bröd är perfekt om du inte hunnit äta upp dina bananer och de börjar bli lite fläckiga! Brödet är gott att äta som det är (blir nästan som en kaka) men funkar absolut med ost eller annat gott pålägg. Testa t.ex. mosad avokado och lite späda skott!
Ingredienser
Portioner: bröd
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mosa bananerna med en gaffel. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  3. Blanda de torra ingredienserna utom nötterna i en skål.
  4. Vänd ner de mosade bananerna, det smälta smöret och knäck ner äggen. Rör runt tills du har en jämn smet. Hacka nötterna och rör i.
  5. Klä en avlång bakform med bakplåtspapper. Häll i smeten. Skala och dela en banan längs med. Lägg med snittytan uppåt på smeten.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme tills kakan fått fin färg. Känn efter med en sticka så den är klar i mitten. Låt svalna och skär i skivor.