Glaserad sötpotatiskaka med kanel och pecannötter


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Morotskaka med glasyr har blivit en klassiker. Med sötpotatis i smeten blir kakan precis lika saftig.
 Här har vi valt en variant med kanel i, toppad med pecannötter och glasyr av florsocker - mums!
Ingredienser
Topping
Glasyr
Portioner:
Instruktioner
Kakan
  1. Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en bakform, ca 20x30cm.
  2. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar, koka dessa tills de blivit mjuka.
  3. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och muskot med en gaffel i en stor skål. Mixa den kokade sötpotatisen och mjölk slätt i en annan skål. Tillsätt vispade ägg och vanilj, blanda.
  4. Tillsätt långsamt mjöl till sötpotatisblandningen, blanda försiktigt. Rör sakta ner det smälta smöret i smeten tills väl blandat.. Häll smeten i bakformen.
Topping
  1. Blanda ihop alla ingredienserna till toppingen. Droppa ut den jämnt över smeten och smeta ut den med en kniv. Grädda kakan i 35-40 minuter.
Glasyr
  1. Blanda ingredienserna till glasyren. Glasera kakan medan den fortfarande är varm.