Glaserad sötpotatiskaka med kanel och pecannötter
Ingredienser
- 7dl mjöl
- 0,5tsk muskot
- 0,25tsk salt
- 2dl strösocker
- 4tsk bakpulver
- 4,5dl sötpotatis (ar)kokt
- 3,5dl mjölk
- 2st äggvispade
- 2tsk vaniljsocker
- 1dl smörsmält
- ströbrödtill formen
- smörtill formen
Topping
- 1dl smörmjukt
- 1dl farinsocker
- 1msk mjöl
- 1msk kanel
Glasyr
- 2dl florsocker
- 2msk mjölk
- 1tsk vaniljsocker
- 1dl pecannötterhackade
Portioner:
Instruktioner
Kakan
- Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en bakform, ca 20x30cm.
- Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar, koka dessa tills de blivit mjuka.
- Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och muskot med en gaffel i en stor skål. Mixa den kokade sötpotatisen och mjölk slätt i en annan skål. Tillsätt vispade ägg och vanilj, blanda.
- Tillsätt långsamt mjöl till sötpotatisblandningen, blanda försiktigt. Rör sakta ner det smälta smöret i smeten tills väl blandat.. Häll smeten i bakformen.
Topping
- Blanda ihop alla ingredienserna till toppingen. Droppa ut den jämnt över smeten och smeta ut den med en kniv. Grädda kakan i 35-40 minuter.
Glasyr
- Blanda ingredienserna till glasyren. Glasera kakan medan den fortfarande är varm.