Stekt ris med kimchi och shiitake

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Här har vi valt att tillsätta den syrade kimchin vid serveringen då mjölksyrebakterierna försvinner vid 60 grader. Är man bara ute efter smaken och de nyttiga fibrerna och vitaminerna kan man tillsätta kimchin samtidigt som man tillsätter svampen och låta den koka med hela tiden.
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Koka riset enligt instruktioner på förpackningen. Ställ åt sidan.
  2. Blanda kimchi-juice, soja, gochujang och sesamolja i en skål.
  3. Hetta upp rapsoljan i en wokpanna eller stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök, lök och ingefära och fräs under omrörning tills löken blivit genomskinlig, ca 2-3 minuter.
  4. Tillsätt shiitakesvampen och morötterna och stek med tills svampen blivit mjuk, ca 3-4 minuter.
  5. Blanda i riset, kålen och kimchi-juice blandningen och låt koka med i 2-3 minuter tills kålen blivit lite mjuk.
  6. Servera direkt med stekta ägg, noristrimlor, salladslök och sesamfrön. Kimchin serverar du i en skål vid sidan om och låter var och en blanda i efter tycke och smak i sin skål.