Stekt ris med kimchi och shiitake
Ingredienser
- 4port jasminris
- 2msk kimchijuicen
- 3msk soja
- 1msk gochujangkoreansk röd chilipasta
- 1msk sesamolja
- 2msk rapsolja
- 3klyftor vitlök (ar)finhackade
- 1st gul lök (ar)hackad
- 2tsk ingefärafärsk, riven
- 200g shiitakeskivad
- 100g morötteri tunna stavar eller strimlade
- 100g grönkålfärsk, grovhackad utan stjälk
- 2dl kimchitistelvind
- 4st äggstekta
- 1dl norii tunna strimlor
- 2st salladslöktunt skivad
- 1msk sesamfröngärna svarta
Portioner: port
Instruktioner
- Koka riset enligt instruktioner på förpackningen. Ställ åt sidan.
- Blanda kimchi-juice, soja, gochujang och sesamolja i en skål.
- Hetta upp rapsoljan i en wokpanna eller stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt vitlök, lök och ingefära och fräs under omrörning tills löken blivit genomskinlig, ca 2-3 minuter.
- Tillsätt shiitakesvampen och morötterna och stek med tills svampen blivit mjuk, ca 3-4 minuter.
- Blanda i riset, kålen och kimchi-juice blandningen och låt koka med i 2-3 minuter tills kålen blivit lite mjuk.
- Servera direkt med stekta ägg, noristrimlor, salladslök och sesamfrön. Kimchin serverar du i en skål vid sidan om och låter var och en blanda i efter tycke och smak i sin skål.