Julköttbullar med kål, äpple och mandel
Ingredienser
- 500g blandfärs
- 100g grönkålhackad
- 0,25st äpple (n)smått tärnat
- 1st apelsin (er)skal, finrivet
- 1st ägg
- 1dl vispgrädde
- 100g mandel
- 1 st gullök (ar)finhackad
- 1klyfta vitlök (ar)pressad
- 2tsk muskot
- 0,5tsk kanel
- salt
- peppar
Granering
- 0,75st äppletärnat
Portioner: st
Instruktioner
- Rosta mandlarna i en stekpanna med lite olja tills de fått lite färg. Låt svalna. Grovmixa sedan i en mixer.
- Stek gul lök i lite smör i en stekpanna. Tillsätt vitlök, grönkål och mandlar och stek tills kålen mjuknat.
- Blanda färs, ägg, grädde, apelsinzest och kryddor. Tillsätt grönkålsblandningen och äpple och blanda ordentligt. Forma färsen till lagom stora bollar. Stek några i taget i smör tills de är färdiga och fått en fin färg. Sätt fast en äppelbit på varje köttbulle med en tandpetare.