Rabarbercheesecake med jordgubbar och mynta

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Botten
Fyllning
Topping
Portioner: bitar
Instruktioner
Botten
  1. Mixa kexen tills du har smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Lägg bakplåtspapper i en rund form, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna. Grädda i ugnen på 175° ca 10 min.
Fyllningen
  1. Ansa och skiva rabarberstjälkarna i små bitar. Lägg i en kastrull och koka ihop med 0,5 dl socker tills rabarbern är mjuk. Låt svalna.
  2. Vispa samman färskosten, resten av sockret (2dl) och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna en i taget och rör mellan varje. Vispa grädden hårt och vänd ner den tillsammans med jordgubbar, rabarber och mynta. Rör om.
Topping
  1. Skär en halv stjälk i några tunna band längst med. Lägg banden i en med skål vatten i kylen och spara dem till dekorationen. Skär resterande rabarber i ca 2 cm långa bitar. Lägg bitarna ihop med en snittad och urskrapad vaniljstång och socker i en ugnsform. Täck över med aluminiumfolie och låt allt smälta i ugnen på 225° ca 15 min. Tag ut och låt svalna.
  2. Fyll botten med smeten. Tryck fast jordgubbsskivor och de bakade rabarberstängerna (spara de som blir över till dekorationen) längst kanten som ett dekorativt band. Häll sedan i resten av smeten i formen. Frys i minst 4 timmar, tag fram ca 30 min innan den skall ätas så den hinner tina något. Dekorera med jordgubbar, rabarber och mynta.