Ugnsrostad brysselkål och persimon med granatäpple
Ingredienser
- 500g brysselkålhalverade
- 2st sharon/persimoni bitar
- 1stjälk blekselleriskivad
- 1dl granatäpple (n)kärnorna
- 2msk Olivolja
- 1msk lönnsirap
- valnötter
- dragonfärsk, hackad
- salt
- peppar
Dressing
- 2msk Olivolja
- 1msk lönnsirap
- 2tsk äppelcidervinäger
- 1tsk dijonsenap
- 1tsk citron (er)saften
Portioner: portioner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda brysselkål, persimon och selleri i en skål med olivolja och lönnsirap. Lägg på en plåt. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 40 minuter. Vänd under tiden.
- Blanda ingredienserna till dressingen.
- Toppa den rostade brysselkålen och persimonerna med granatäpple, valnötter och dragon. Häll över dressingen. Servera varm eller kall som ensamrätt eller till valfritt protein t.ex. kyckling.