Chokladdoppade, karamelliserade äpplen

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Topping
Portioner: st
Instruktioner
  1. Skölj och torka äpplena. Ta bort stjälken. Tryck ner en träpinne i varje äpple där stjälken suttit. Pensla ett bakplåtspapper med olja och lägg på en plåt.
  2. Blanda socker, vatten, sirap och kanel i en kastrull. Koka på medelvärme till ca 150 grader. Ta av från värmen. Ta upp kanelstången. Doppa ett äpple i taget i sockerlagen. Låt överflödig sockerlag rinna av och ställ äpplet på plåten. Låt äpplena svalna och stelna.
  3. Smält valfri choklad över vattenbad. Doppa de kanderade äpplena i chokladen och strö över toppingen. Låt stelna och servera.