Citruspaj med rosmarin-kanderade pecannötter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajdeg
Citruskräm
Apelsinkompott
Pecannötter
Portioner: bitar
Instruktioner
Pajdeg
  1. Ställ ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt. Arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm ). Förgrädda i ca 10 minuter.
Citruskräm
  1. Koka upp grädde med socker, citrusskal och kryddor. Ta bort från värmen. Sila bort kryddorna. Vispa ner ägg och citronsaft. Häll smeten i pajformen och grädda ca 30 min, tills smeten precis stannat. Låt kallna.
Apelsinkompott
  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Filéa apelsinerna. Ta tillvara saften, mät till 1 dl. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Dela stången i 4 bitar. Koka upp apelsinsaft, vaniljstång, -frön och socker i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt gelatinbladet. Låt kallna i rumstemperatur. Blanda ner apelsinbitarna. Fördela kompotten på pajen. Ställ i kyl ca 1 timme.
Pecannötterna
  1. Värm smöret tills det precis börjar bubbla, tillsätt honung, rosmarin och nötter och låt småputtra i ett par minuter tills honungen börjar bli seg. Häll upp nötterna på ett oljat bakplåtspapper. Låt kallna och bryt sönder i lämpliga bitar som du fördelar på pajen vid servering.