Pecannötspaj med citrus
Ingredienser
Fyllning
- 125gram smör
- 3dl sirapmörk
- 1,5dl farinsocker
- 2msk vetemjöl
- 0,5tsk salt
- 1tsk vaniljsocker
- 2st ägg
- 200gram pecannötter
Till servering
- 2st apelsin (er)
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
- Ställ ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt. Arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm ). Förgrädda i ca 10 minuter.
Fyllning
- Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap, socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter.
- Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen och vaniljsocker i kolasåsen.
- Häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter. När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.
Vid servering
- Filéa apelsinerna och arrangera ovanpå pajen.