Pecannötspaj med citrus

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajskal
Fyllning
Till servering
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Ställ ugnen på 175 grader. Mät upp mjöl i en bunke, tärna ner smöret, och rör ner vatten och salt. Arbeta ihop detta till en deg, och tryck ut i en form ( 22 – 24 cm ). Förgrädda i ca 10 minuter.
Fyllning
  1. Mät upp smör i en kastrull, häll i sirap, socker vetemjöl, salt och låt detta sjuda upp. Låt det sjuda under omrörning i ett par tre minuter.
  2. Ta sedan av kastrullen från plattan och rör ner de grovhackade nötterna samt de lättvispade äggen och vaniljsocker i kolasåsen.
  3. Häll sedan över fyllningen i det förgräddade skalet och ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter. När pajen är färdiggräddad, ställ den kallt i kylskåpet och låt den svalna innan servering.
Vid servering
  1. Filéa apelsinerna och arrangera ovanpå pajen.