Chokladpumpakaka
Ingredienser
Kakan
- 400g pumpa (or)
- 3,5dl mjöl
- 3,5dl socker
- 2dl mjölk
- 3st ägg
- 2,5dl rapsolja
- 1,5tsk bakpulver
- 1tsk bikarbonat
- 1tsk kanel
- 0,5tsk ingefära
- 0,5tsk muskotmald
- 0,5tsk nejlika (or)mald
chokladkräm
- 200g chokladmörk
- 1,5dl vispgrädde
- 25g smör
Jordgubbar
- 10st jordgubbar
- 200g chokladvit
- kokosoljasmält
- karamellfärgröd, gul
Dekoration
- myntafärsk
Portioner: portioner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 170°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Skala och dela pumpan i mindre bitar. Koka tills den blivit mjuk. Mixa till en puré.
- Vispa alla torra ingredienser i en skål.
- Vispa alla blöta ingredienser i en annan skål. Häll sedan långsamt i skålen med de torra ingredienserna samtidigt som du vispar. Häll smeten i formen. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Chokladkräm
- Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Ta av från värmen och rör tills chokladen smält. Rör i smöret.
Jordgubbar
- Skölj jordgubbarna. Smält chokladen över ett vattenbad. Häll i lite kokosolja. Färga chokladen orange. Om chokladen skär sig när du häller i karamellfärg häll i mer kokosolja och blanda. Doppa jordgubbarna och dekorera så det liknar en pumpa.
- Bred på chokladkrämen på kakan och toppa med jordgubbar och mynta.