Chokladpumpakaka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Kakan
chokladkräm
Jordgubbar
Dekoration
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 170°C. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Skala och dela pumpan i mindre bitar. Koka tills den blivit mjuk. Mixa till en puré.
  3. Vispa alla torra ingredienser i en skål.
  4. Vispa alla blöta ingredienser i en annan skål. Häll sedan långsamt i skålen med de torra ingredienserna samtidigt som du vispar. Häll smeten i formen. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna.
Chokladkräm
  1. Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen. Ta av från värmen och rör tills chokladen smält. Rör i smöret.
Jordgubbar
  1. Skölj jordgubbarna. Smält chokladen över ett vattenbad. Häll i lite kokosolja. Färga chokladen orange. Om chokladen skär sig när du häller i karamellfärg häll i mer kokosolja och blanda. Doppa jordgubbarna och dekorera så det liknar en pumpa.
  2. Bred på chokladkrämen på kakan och toppa med jordgubbar och mynta.