Fylld, gratinerad turbanpumpa
Ingredienser
- 1,5 kg pumpa (or)gärna turkisk turban, ca 1-2 pumpor, beroende på storlek
- 1paket Bacon
- 2dl gruyéreostriven
- 1st baguetteliten
- 2dl grädde
- 1st vitlöksklyfta (or)
- salt
- peppar
Portioner: personer
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Skär av toppen på pumpan och gröp ur kärnorna. Om det behövs så gröp ur en bit av pumpaköttet för att få mer plats, fyllningen blir ca 7,5dl.
- Stek baconet i en stekpanna tills de blivit knaprigt. Låt svalna.
- Blanda bacon, hälften av osten och alla andra ingredienserna. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll pumpan med fyllningen och strö över resten av osten. Täck pumpan med locket och grädda i ugnen ca 1 timme eller tills pumpaköttet blivit mjukt.