Biffwok med ananas, paprika & koriander
- 400gram lövbiff
- 2st rödlök (ar)
- 2st vitlök (ar)
- 50g ingefärafärsk eller riven
- 3st paprika (or)röda
- 1krk koriander
- 0,5st ananasfärsk, i bitar (ca 250g)
- 0,5msk Olivolja
- 1nypa salt
- 1dl sojajapansk
- 1msk rödvinsvinäger
- 2klyftor vitlök (ar)
- Blanda alla ingredienserna till sojasåsen.
- Strimla lövbiffen. Skala och skär löken och ananasen i bitar. Skala och skiva vitlök tunt och riv eller strimla ingefäran tunt om den är hel. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Grovhacka koriandern.
- Woka/stek köttet i 1 1/2 msk olja ca 3 min. Lägg på ett fat. Strö över 1/2 tsk salt.
- Fräs lök, vitlök, paprika och ananas i 1 1/2 msk olja 3–5 min. Tillsätt kött och ingefära, woka 1 minut. Blanda i det mesta av koriandern, spara lite till servering.
- Ringla över såsen, koriandern och strö på sesamfrön. Servera med riset.
Riven ingefära från Cajom i Fjärås!
Ingredienser:
Riven ingefära, vatten, förtjockningsmedel E401, natrium-bensoat E211, citronsyra E330, konserveringsmedel E223.
Förvaras som kylkonserv +2 -+8
Familjen Carlsson har odlat och förädlat pepparrot i Fjärås sedan 1929. Idag förädlar de olika råvaror med samma filosofi som deras förfäder en gång började med. Owe och Marie tog under 90-talet över verksamheten som 3:e generationens "pepparrot Carlsson". Cajom pepparrot drivs fortfarande inom familjen, numera 4:e generationen Carlssons i Fjärås som förädlar pepparrot. Sedan 2012 arbetar sönerna John & Jesper Carlsson i företaget och har nu ihop med sin storebror Daniel med familj tagit över rodret i företaget. De huvudsakliga råvarorna de jobbar med är Pepparrot, Ingefära och Chili.