Gratinerad spagettipumpa med spenat och svamp
Ingredienser
Tillaga spagettipumpan
- 1st spagettipumpa
- salt
Fyllning
- 2-3klyftor vitlök (ar)efter tycke och smak
- 1tsk Olivolja
- 140g babyspenatfärsk
- 100g champinjonerskivade
- 1dl vispgrädde
- 1msk färskostt.ex. philadelphia
- 1dl parmesanriven
- 1dl mozzarellariven
- salt o pepparefter tycke och smak
Portioner: port.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta och dela pumpan i 2 delar på längden. Gröp ut kärnorna. Salta och lägg sedan pumporna med köttsidan nedåt på en plåt. Slå i lite vatten i plåten, någon cm i botten räcker. Tillaga cirka 30 minuter. Köttet ska vara mjukt. Låt svalna lite och kröp sedan ur köttet genom att dra med en gaffel eller kniv i cirklar med start från mitten.
- Stek champinjonerna i en stekpanna.
- Stek vitlöken i lite olja. Tillsätt spenaten och rör om tills den är blött. Lägg i champinjoner, grädde, färskost och parmesan och rör runt. Tillsätt salt och peppar och ta bort stekpannan från värmen.
- När pumpan är klar, låt den svalna och använde en gaffel för att dra loss köttet.
- Häll såsen över varje bit och blanda runt. Riv lite mozzarella och parmesan över. Tillaga pumpan i 170°C i 20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera.