Galette på smördeg med sommarfrukter


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Fyllning
Topping
Portioner: port.
Instruktioner
  1. Dela persikorna, ta ut kärnorna och skiva frukten. Rulla ut den kylda smördegen (med bakpappret) på en plåt.
  2. Blanda mandel, smör och vaniljsocker och bred ut blandningen i mitten av smördegsplattan. Lägg fruktskivorna ovanpå och strö över socker. Vik upp och knip ihop kanterna på smördegen och forma till en rund paj. Grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills degen är gyllenbrun och luftig.
  3. Pensla med aprikosmarmelad som rörts ut i lite vatten. Toppa med bär och bigarråer och dekorera med citronmeliss eller mynta. Pudra lite florsocker över. Servera med vispgrädde eller glass.