Krispiga jordärtskockor med rosmarin och balsamvinäger


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Skrubba skockorna och dela dem i kvartar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, helst gjutjärn (du behöver ett lock), på medelhög värme. Lägg i jordärtskockorna och 1 dl vatten och smaka av med salt och peppar. Täck och koka under omrörning tills Jordärtskockorna är lite mjuka när du sticker en gaffel i dem, 8-10 minuter.
  2. Avlägsna locket och koka under omrörning, tills vattnet förångas och jordärtskockor börjar bli bruna och krispiga, 8-10 minuter. Lägg upp dem på ett fat.
  3. Lägg rosmarin och smör i stekpannan och låt det fräsa tills smöret slutat skumma och börjar bli lite brynt, ca 4 minuter.
  4. Ta stekpannan från värmen och rör i balsamvinägern. Skeda den bruna smörsåsen och rosmarinen över jordärtskockor. Dekorera med lite färsk rosmarin.