Vit aubergine med hollandaise och salviasmör
Ingredienser
Hollandaise
- 100g smör
- 2st äggula (or)
- 2msk vatten
- 1msk citron (er)saften
- salt
Portioner: portioner
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja. Grädda i ugnen ca 20 min eller tills de är mjuka och fått fin färg.
Hollandaise
- Bryn smöret i en kastrull, häll av och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt.
Salviasmör
- Bryn smör och salvia i en kastrull på svag värme tills smöret blivit gyllenbrunt och håll det varmt.
- Lägg en klick hollandaise på varje aubergine och ringla över salviasmör.