Vit aubergine med hollandaise och salviasmör

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Hollandaise
Salviasmör
Portioner: portioner
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olivolja. Grädda i ugnen ca 20 min eller tills de är mjuka och fått fin färg.
Hollandaise
  1. Bryn smöret i en kastrull, häll av och låt svalna något. Vispa äggulor, vatten och citronsaft på medelvärme till en temperatur på ca 65°. Dra av från värmen. Droppa ner smöret lite i taget under ständig vispning. Smaka av med salt.
Salviasmör
  1. Bryn smör och salvia i en kastrull på svag värme tills smöret blivit gyllenbrunt och håll det varmt.
  2. Lägg en klick hollandaise på varje aubergine och ringla över salviasmör.