Lavendel- och citronkaka
        Ingredienser    
                - 150g smör
 - 3st ägg
 - 2,5dl lavendelsockereller socker + 2 msk torkade lavendelblommor
 - 3,5dl vetemjöleller glutenfri mjölmix
 - 2tsk vaniljsocker
 - 1tsk bakpulver
 - 0,5st citron (er)skal, rivet
 - 1msk citron (er)saft
 
        Glasyr    
                - 2dl florsocker
 - 1st citronsaft
 
        Dekoration    
                - citron (er)skal, rivet
 - lavendelblommortorkade
 
        
    Portioner: bitar
    
                
        Instruktioner    
                - Sätt ugnen på 150-175 grader. Smörj och bröa en form på ca 2 liter.
 - Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskal och citronsaft. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet. Rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i formen. Grädda i ca 35 minuter.
 - Blanda florsocker med lite citronsaft i taget tills du får en lagom konsistens på glasyren.Glasera kakan när den svalnat och strö på rivet citronskal och lavendel.
 


    
	
	
	
	
	
	
	
	
