Friterade, ricottafyllda zucchiniblommor
Ingredienser
Blommor med fyllning
- 20st zucchiniblommor
- 300g ricottaostfärsk
- 3msk färska örterfinhackade, valfria t.ex. persilja, basilika eller mynta
- 1st vitlöksklyfta (or)pressad
- havssaltefter tycke o smak
- svartpepparefter tycke o smak
Till fritering
- ca 1liter oljaraps- eller solros-
Vid servering
- citron (er)klyftor
Portioner: st
Instruktioner
Frityrsmet
- Blanda mjöl, salt och vitpeppar i en skål. Blanda öl och jäst i en annan skål. Rör långsamt ner vätskan i det torra tills smeten blir slät. Plasta och ställ i rumstemperatur eller lite varmare (till exempel nära spisen) för att svälla i 45 till 60 minuter.
- Förbered en skål med bara lite mjöl att doppa blommorna i.
Fyllning
- Ta bort ståndarna i blommorna om de inte redan är avlägsnade.
- Blanda ricotta, örter, vitlök, salt och peppar i en bunke. Fyll varje zucchini blomma med en tesked ricotta. Vrid ändarna av blomman för att fyllningen ska stanna kvar.
Fritering
- Doppa blommorna och baby zucchinin först i mjöl och sen i frityrsmeten. Skrapa varje blomma och zucchini mot sidan av skålen för att avlägsna överskott av smet.
- Värm upp olja i en kastrull eller fritös till 160 grader. Doppa försiktigt ner varje blomma i oljan och låt dem fritera tills de är gyllene.
- Ta bort från oljan och lägg på hushållspapper. Krydda med lite salt och peppar och servera med färska citronskivor.