Friterade, ricottafyllda zucchiniblommor

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Frityrsmet
Blommor med fyllning
Till fritering
  • ca 1liter oljaraps- eller solros-
Vid servering
Portioner: st
Instruktioner
Frityrsmet
  1. Blanda mjöl, salt och vitpeppar i en skål. Blanda öl och jäst i en annan skål. Rör långsamt ner vätskan i det torra tills smeten blir slät. Plasta och ställ i rumstemperatur eller lite varmare (till exempel nära spisen) för att svälla i 45 till 60 minuter.
  2. Förbered en skål med bara lite mjöl att doppa blommorna i.
Fyllning
  1. Ta bort ståndarna i blommorna om de inte redan är avlägsnade.
  2. Blanda ricotta, örter, vitlök, salt och peppar i en bunke. Fyll varje zucchini blomma med en tesked ricotta. Vrid ändarna av blomman för att fyllningen ska stanna kvar.
Fritering
  1. Doppa blommorna och baby zucchinin först i mjöl och sen i frityrsmeten. Skrapa varje blomma och zucchini mot sidan av skålen för att avlägsna överskott av smet.
  2. Värm upp olja i en kastrull eller fritös till 160 grader. Doppa försiktigt ner varje blomma i oljan och låt dem fritera tills de är gyllene.
  3. Ta bort från oljan och lägg på hushållspapper. Krydda med lite salt och peppar och servera med färska citronskivor.