Kyckling i ugn med potatis, tomater, oregano och rosmarin
Ingredienser
- 1krk oreganofärsk
- 1tsk saltefter tycke och smak
- 1krm pepparefter tycke och smak
- 1tsk paprikapulverefter tycke och smak
- 2msk Olivolja
- 4st kycklingfiléer
- 1st citron (er)
- 300g tomat (er)cherry kvist
- 4skivor Bacon
- 6klyftor vitlök (ar)
- 700g potatis (ar)delikatess, t.ex. Små & Fina
- 3msk Olivolja
- 1krk rosmarinfärsk
Portioner: port.
Instruktioner
- Sätt ugnen på grill.Ta fram en ugnsfast form. Tvätta potatisen. Fräs den med oljan och rosmarinen i ca 10 min. så att de får lite färg. Lägg över potatisen i ugnsformen.
- Krydda kycklingbrösten med hackad oregano, paprika, salt och peppar. Lägg dem i en het stekpanna och stek i 4–5 minuter eller tills de har fin färg på båda sidorna.
- Skär citronen i fyra bitar och lägg i dem i ugnsformen tillsammans med kvisttomaterna. Lägg över kycklingbrösten. Lägg baconet på filéerna. Krossa vitlöksklyftorna lätt och fördela ut dem i formen.
- Ställ tillbaka stekpannan på medelvärme, tillsätt ca 0,5 dl vatten och låt koka upp så att du får en sky. Häll över stekskyn i formen. Ställ formen under grillen i ca 15-20 minuter. Passa så att det inte bränns, lägg i så fall en aluminiumfolie över tills allt är genomstekt.
- Strö över färsk oregano och rosmarin vid servering.