Lavendel- och citronkaka
Ingredienser
- 150g smör
- 3st ägg
- 2,5dl lavendelsockereller socker + 2 msk torkade lavendelblommor
- 3,5dl vetemjöleller glutenfri mjölmix
- 2tsk vaniljsocker
- 1tsk bakpulver
- 0,5st citron (er)skal, rivet
- 1msk citron (er)saft
Glasyr
- 2dl florsocker
- 1st citronsaft
Dekoration
- citron (er)skal, rivet
- lavendelblommortorkade
Portioner: bitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150-175 grader. Smörj och bröa en form på ca 2 liter.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskal och citronsaft. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet. Rör om tills allt är väl blandat. Häll smeten i formen. Grädda i ca 35 minuter.
- Blanda florsocker med lite citronsaft i taget tills du får en lagom konsistens på glasyren.Glasera kakan när den svalnat och strö på rivet citronskal och lavendel.