Fänkålspizza
Ingredienser
- 1pkt smördegeller pizzadeg
- 1dl creme fraiche
- 150g västerbottenostriven
- 1-2st fänkålberoende på storlek
- 1st citronskalet och saften
- 1klyfta vitlök (ar)pressade
- salt & svartpeppar
- 2msk smör
- 1dl mandlargrovhackade
Portioner: port
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva eller hyvla fänkålen tunt, spara dillen till dekoration. Lägg hälften i en skål med citronsaft, rivet skal av citron, vitlök, salt och peppar. Blanda runt och låt dra medans du lagar resten.
- Rulla ut smördegsarket på en plåt. Bred på creme fraiche och strö över den rivna osten. Lägg resterande hyvlad fänkål ovanpå. Tillaga i ugn ca 15-20 min tills degen och osten är gyllene.
- Lägg smöret och de hackade mandlarna i en stekpanna och bryn på medelhög värme. Ställ åt sidan.
- Tag ut pizzan.Toppa med den marinerade fänkålen. Häll det brynta smöret och mandlarna ovanpå. Dekorera med fänkålsdillen.