Fänkålspizza

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skiva eller hyvla fänkålen tunt, spara dillen till dekoration. Lägg hälften i en skål med citronsaft, rivet skal av citron, vitlök, salt och peppar. Blanda runt och låt dra medans du lagar resten.
  3. Rulla ut smördegsarket på en plåt. Bred på creme fraiche och strö över den rivna osten. Lägg resterande hyvlad fänkål ovanpå. Tillaga i ugn ca 15-20 min tills degen och osten är gyllene.
  4. Lägg smöret och de hackade mandlarna i en stekpanna och bryn på medelhög värme. Ställ åt sidan.
  5. Tag ut pizzan.Toppa med den marinerade fänkålen. Häll det brynta smöret och mandlarna ovanpå. Dekorera med fänkålsdillen.