Krusbärscheesecake


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
  3. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
  4. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter.
  5. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat.
  6. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan med fördel bakas dagen innan servering.