Krusbärscheesecake
Ingredienser
- 5dl digestivekexkrossade, ca 20st
- 100gram smörsmält
- 1msk ingefärafärsk eller malen
- 2msk strösocker
Fyllning
- 600gram färskost3 pkt
- 3st ägg
- 2dl gräddfil
- 0,8dl strösocker
- 1st vaniljstångurskrapade frön
- 1st citron (er)rivet skal & pressad saft
Topping
- 1dl aprikosmarmelad
- 0,5liter krusbär
- 0,1krk citronmelissnågra blad till garnering
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
- Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
- Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter.
- Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat.
- Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan med fördel bakas dagen innan servering.