Laxsnittar med chilipepparrotsvisp

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Här används färskrökt lax, men som variation kan även färsk lax användas. Den bör då frysas innan. Om du inte får tag på chilipepparrotsvisp kan du ersätta det med pepparrotsvisp och lite färsk, hackad chili.
Ingredienser
Laxbollar
Portioner: st
Instruktioner
  1. Finhacka laxen. Blanda försiktigt med övriga ingredienser ( spara lite skal från limen till dekoration). Forma bollar och lägg på pumpernickel. Strö till sist över det sparade limeskalet.

Pepparrotsvisp med chili från Cajom i Fjärås!

Fler tips!

• Tag en matsked visp med chilli på ägghalvor lägg på räkor och en dill kvist och voila!

• Blanda med smör rulla ihop in i frysen och ni har färdigt grillsmör.


Ingredienser:
Pepparrot (35%,), vegetabilisk olja, vegetabiliskt margarin, chili, äggula, vatten, rödvinsvinäger, socker, salt, kryddor, natrium-bensosoat, E211, citronsyra, E330, konserveringsmedel, E223, förtjockningsmedel E401.

Förvaras som kylkonserv +2 -+8

Familjen Carlsson har odlat och förädlat pepparrot i Fjärås sedan 1929. Idag förädlar de olika råvaror med samma filosofi som deras förfäder en gång började med. Owe och Marie tog under 90-talet över verksamheten som 3:e generationens "pepparrot Carlsson". Cajom pepparrot drivs fortfarande inom familjen, numera  4:e generationen Carlssons i Fjärås som förädlar pepparrot. Sedan 2012 arbetar sönerna John & Jesper Carlsson i företaget och har nu ihop med sin storebror Daniel med familj tagit över rodret i företaget. De huvudsakliga råvarorna de jobbar med är Pepparrot, Ingefära och Chili.