Laxsnittar med chilipepparrotsvisp
- 10st fullkornsbrödpumpernickel
- 1msk gräslökhackad
- 1st limeskalet
- 1msk chilipepparrotsvispCajom
- 200gram laxrökt, helst färskrökt
- Finhacka laxen. Blanda försiktigt med övriga ingredienser ( spara lite skal från limen till dekoration). Forma bollar och lägg på pumpernickel. Strö till sist över det sparade limeskalet.
Pepparrotsvisp med chili från Cajom i Fjärås!
Fler tips!
• Tag en matsked visp med chilli på ägghalvor lägg på räkor och en dill kvist och voila!
• Blanda med smör rulla ihop in i frysen och ni har färdigt grillsmör.
Ingredienser:
Pepparrot (35%,), vegetabilisk olja, vegetabiliskt margarin, chili, äggula, vatten, rödvinsvinäger, socker, salt, kryddor, natrium-bensosoat, E211, citronsyra, E330, konserveringsmedel, E223, förtjockningsmedel E401.
Förvaras som kylkonserv +2 -+8
Familjen Carlsson har odlat och förädlat pepparrot i Fjärås sedan 1929. Idag förädlar de olika råvaror med samma filosofi som deras förfäder en gång började med. Owe och Marie tog under 90-talet över verksamheten som 3:e generationens "pepparrot Carlsson". Cajom pepparrot drivs fortfarande inom familjen, numera 4:e generationen Carlssons i Fjärås som förädlar pepparrot. Sedan 2012 arbetar sönerna John & Jesper Carlsson i företaget och har nu ihop med sin storebror Daniel med familj tagit över rodret i företaget. De huvudsakliga råvarorna de jobbar med är Pepparrot, Ingefära och Chili.