Citruskaka med lemoncurd & mynta

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Kaka
Lemoncurd
Cream Cheese Frosting
Dekoration
Portioner:
Instruktioner
 1. Kaka: Värm ugnen till 200 grader.
 2. Smörj och bröa en rund ungssäker form med löstagbar botten. Vispa samman de torra ingredienserna (förutom sockret) och ställ sedan åt sidan. Kör smör och socker i en mixer på medelhög hastighet 2 till 3 minuter. Blanda i rivet skal av apelsiner och citroner. Vispa i vaniljen, sedan äggen ett i taget. Minska hastighet till låg. Tillsätt mjöl blandningen i 3 omgångar och mjölken i 2 omgångar.
 3. Häll smeten i den ugnssäkra formen och grädda i 35 till 40 minuter, känn efter med en sticka om kakan är klar. Låt svalna.
Lemoncurd
 1. Blanda alla ingredienser i en dubbelbottnad kastrull eller i ett vattenbad. Låt sedan sjuda och rör hela tiden tills det tjocknar. När curden täcker baksidan på en sked är den tillräckligt tjock. Häll över i en ren skål och låt krämen svalna.
 2. När kakan svalnat tar du ur den ur formen och delar den på mitten. Bred ett lager med lemoncurd på den undre halvan av kakan och lägg sedan på den övre delen.
Cream Cheese Frosting
 1. Vispa alla ingredienser krämigt. Bred frostingen över kakan och ställ den helst en stund i kylen (gärna över natten).
 2. Dekorera kakan med tunna skivor med blandade citrusfrukter och mynta.