Lingonpäron med mandelgrädde
Ingredienser
- 200gram lingon
- 5dl vatten
- 2,5dl lingondrickakoncentrerad
- 1dl strösocker
- 3st kanelstänger
- 1tsk kryddnejlika (or)hela
- 8st päron
- 1st citron (er)
- 2dl vispgrädde
- 75gram mandelmassa
Portioner:
Instruktioner
- Koka ihop lingon, vatten, koncentrerad lingondricka, socker, kanel och nejlikor i 15 minuter.
- Skala päronen men behåll skaftet. Skär av en liten platta i botten på päronen. Lägg dem i vatten med pressad citronsaft så de inte mörknar under tiden du skalar alla.
- Ta upp päronen och lägg dem i kastrullen med lagen och koka i ca 15 minuter tills de börjar bli mjuka. Tiden beror på sort och storlek så känn med en provsticka. Låt päronen kallna i lagen.
- Vispa grädden och blanda med finriven mandelmassa och servera till päronen.