Saltimbocca à la Romana
Ingredienser
- 8skivor kalvgår att byta ut mot kyckling
- 2skivor parmaskinka
- 16blad salviafärska
- 0,5tsk salt
- 2krm svartpeppar
- 3msk smör
- 1msk kalvfond
- 2dl vatten
- 1dl vitt vintorrt
Till servering
- tomat (er)ungsbakade
- risotto
Portioner:
Instruktioner
- Banka ut köttet till tunna skivor mellan plastfolie. Salta och peppra. Lägg på två salviablad och en skinkskiva på varje köttbit.. Rulla eller vik ihop och fäst med tandpetare.
- Stek rullarna/schnitzlarna på medelvärme i en stekpanna ca 5 min. Häll i vatten samt kalvfond, låt sjuda 2-3 min. Häll i vinet och låt allt sjuda i 15 min.
- Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en risotto och ugnsbakade cocktailtomater på kvist.