Ugnsbakad lax med dragon och citron
Ingredienser
- 1,5kg laxmed skinn
- 1krk dragon
- 50gram smör
- 2dl vitt vintorrt
- 1st citron (er)saften av
- 3st citron (er) i skivor till servering
- salt
- peppar
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på ett stort ark med ugnsfolie i en ugnsform. Salta och peppra laxen.
- Dra av bladen på dragonen och fördela hälften av dem över laxen. Smält smöret och tillsätt vin och citronsaft. Rör om. Vik upp foliekanterna runt laxen så det blir som en tätt sittande ”skål” med en öppning överst. Häll smörblandningen över laxen och vik ihop folien så att det är tätt. förslutet. Ugnsbaka laxen i ca 25 minuter tills laxen är färdigstekt.
- Testa med en gaffel om den delar sig fint. Lyft över laxen till ett serveringsfat och ös ett par skedar av skyn över laxen. Dekorera med citronklyftorna och resten av dragonen. Resten av skyn kan du servera i en skål bredvid eller reda av till en sås.