”Pulled” ostronskivling i chipotlesås
Ingredienser
- 400g ostronskivling
- 3st chipotle
- 1msk gul lök (ar)hackad
- 1st vitlöksklyfta (or)
- 1msk Olivolja
- 400g tomat (er)hackade
- 2msk balsamvinäger
- 1st apelsin (er)saften
- 1tsk apelsin (er)skalet
- 0,5dl farinsocker
- 2dl kaffe
- 1tsk salt
Tillbehör t.ex.
Portioner: personer
Instruktioner
- Ta bort stjälkarna från Chipotlen och dela den i bitar och rosta på medelvärme i en torr stekpannan.
- Skiva svampen i strimlor. Stek i några minuter i olja. Tillsätt lök och vitlök och fräs några minuter. Tillsätt chipotle, tomater, balsamvinäger, apelsinskal, apelsinsaft, farinsocker och kaffe. Låt allt koka ihop till en glaze, ca 1 timme. Smaka av med salt.
- Servera i ett salladsblad med valfria tillbehör.